21-05-20

Bericht betreffende opening van het museum per 1 juni en maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus.

Donderdag 21 mei 2020

Klik op de regel hierboven voor meer informatie.

Draaiorgelmuseum Haarlem gaat weer open op maandag 1 juni, Tweede Pinksterdag, en vervolgens op de reguliere zondagen.
Het museum volgt natuurlijk de uitgevaardigde richtlijnen en we geven u hieronder de maatregelen die wij in het museum hebben getroffen om uw bezoek voor u en ons zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Houdt 1,50 mtr. afstand tot anderen, tenzij u 1 huishouden vormt.
• Er mogen niet meer dan 30 bezoekers tegelijkertijd in de museumruimte aanwezig zijn.
• Wilt u het museum (weer) bezoeken? Meldt u zich dan van te voren, mits u geen griepachtige klachten heeft, aan via e-mail museumpenningmeester@gmail.com of telefonisch op de openingsdagen vanaf 11:00 uur via 023-5262500. U voorkomt hiermee teleurstelling wanneer het toegestane aantal bezoekers al is bereikt. Geeft aan wanneer u wilt komen en hoe lang u verwacht dat uw bezoek is.
• Het dragen van een mondkapje is niet verplicht; degene die dat wenst te dragen is daar vrij in.
• Het bestuur heeft de vrijheid om mensen niet meer toe te laten tot het museum op het moment dat zich dan al 30 personen in de ruimte bevinden.
• Kom niet naar het museum bij verkoudheid en / of klachten aan de luchtwegen.
• Het bestuur heeft het recht dergelijke bezoekers de toegang te weigeren.
• Bij de entree staan ten behoeve van in- en uitgaande bezoekers bordjes met pijlen.
• Bord met gedragsregels staan ook bij de entree geplaatst.
• Op de grond is bewegwijzering aangebracht waarmee de looprichting wordt aangegeven en waardoor zeker vóór de kantinebalie, éénrichtingsverkeer ontstaat.
• De toegang achter de orgels en naar het podium aan de lange zijde is voor alle bezoekers afgesloten en is alleen toegankelijk voor bedienend personeel.
• Dit geldt ook voor de ruimte achter de orgels aan de zijde van de kantine en bij de roldeur.
• De looprichting wordt aangegeven door het plaatsen van palen met daartussen rood koord.
• Tafels met stoelen zijn zodanig neergezet dat de afstand tussen de tafels 1,50 mtr. bedraagt.
• Statafels met zitkrukken zijn vóór de balie verplaats naar de dansvloer, eveneens met afstand van 1,50 mtr.
• Het is niet toegestaan de tafels aan elkaar te schuiven om bij elkaar te kunnen zitten.
• De buitendeuren van de toiletten blijven open staan zodat vanaf de museumruimte zichtbaar wordt wanneer een toilet bezet is.
• In het herentoilet is het urinoir buiten gebruik gesteld waardoor alleen de wc beschikbaar is. Die kan worden gesloten.
• In het damestoilet wordt één van beide wc’s gesloten.
• Doel is dat één persoon per keer de ruimte in kan.
• Er wordt desinfecterende gel op de wastafels neergezet.
• De toiletten worden meerdere malen per middag schoongemaakt.
• Gedurende de maand juni worden geen gastorgels uitgenodigd.
• Betaal zoveel mogelijk per Pin.

Het SKO-Bestuur.

12-03-20

Bericht m.b.t. opening van het museum in het kader van het Coronavirus.

Donderdag 12 maart 2020.
Overeenkomstig de vandaag uitgevaardigde richtlijnen van de Overheid vindt het SKO Bestuur het verantwoord dat het museum is geopend tot een maximum aantal van 100 bezoekers, hetgeen bij ons nooit voorkomt, en met in acht nemen van de strikte hygiëneregels van het RIVM.
Wij vragen iedereen om goed te overwegen of u zelf de verantwoording wilt nemen en in geval van luchtweginfecties, of na bezoek aan een gebied met verhoogd risico, uw bezoek uit te stellen. Mochten de veiligheidsregels worden aangescherpt, dan volgt SKO onverwijld de nieuwe richtlijnen en wordt dit ook via de website en Facebook bekend gemaakt.
Het SKO-Bestuur.

20-12-19

Werk aan de 'Leeuw'

Sinds vandaag heeft Gavioli orgel de Leeuw haar kap weer terug. Dankzij het fantastische werk van Franky Vlaeminck is een prachtige reconstructie van de kap gemaakt, en op het orgel geplaatst. Nu nog even wachten tot de decorateur tijd heeft om er weer een eenheid van te maken. Ook zal de stichting nog even moeten sparen om dit werk te kunnen laten beginnen. Info over een bijdrage hierin kunt u krijgen via www. draaorgelmuseum.org.
Hartelijke dank aan Franky Vlaeminck en natuurlijk aan de sponsors, die dit mogelijk gemaakt hebben.

20-10-19

Nieuw boek over de orgelbouwer Th. Mortier.

Sinds zaterdag 19 oktober is een prachtig nieuw standaardwerk te koop over de orgelfabriek Th. Mortier uit Antwerpen. Het boek heeft rujm 400 pagina's en bevat vele unieke foto's. Het werd uitgegeven door de Kring van Draaiorgelvrienden, en is te koop in het draaiorgelorgelmuseum voor 40 euro, en voor leden van de KDV op vertoon van hun lidmaatschapkaart voor 30 euro.