Nieuws

08-10-17

Hollandse avond in Draaiorgelmuseum Haarlem.

Op 7 oktober hadden we 3 fantastische zangers van het Nederlandse lied in ons museum. 3 zangers met 3 verschillende stijlen dus voor ieder wat wils. Johan de Leur, Marco Hage en Frank Reinolds. Het was de eerste keer dus de belangstelling was nog wat pover, maar voor de 1e zaterdag van oktober 2018 staat het evenement weer op de agenda. Marco Hage begon deze avond met een prachtige aangepaste versie van 'er is een Amsterdammer doodgegaan', als eerbetoon aan burgemeester Eberhart van der Laan. Hier nog eens te zien!
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=vFNUly3Lhq8

13-09-17

Carl Frei dag op 17 september

Met de komst van het concertorgel de Korsikaan naar het museum zullen er die dag 3 verschillende Carl Frei orgels voor u spelen. De Pod en het Kunkels orgel zijn natuurlijk de andere 2. Alledrie voor verschillend gebruik gebouwd, en ook in andere perioden, is het interessant om de muziek van deze orgels te vergelijken.

Het belooft zondag een kille vochtige dag te worden, dus waarom niet gezellig naar onze orgels luisteren. Tot zondag!

10-11-16

fout in nieuwsbrief

In de nieuwsbrief van afgelopen week is helaas een lastige fout geslopen. Het rekeningnummer mist het laatste cijfer 1. Dit is abusievelijk weggevallen. Het nummer moet zijn : NL15 ING B000 3135081.
Wij excuseren ons voor de overlast.

Bestuur SKO

04-10-16

Cubaanse avond weer succes

Zaterdag 1 oktober werd weer de jaarlijkse Cubaanse avond gehouden. Het Cubaanse draaiorgel, zoals gewoonlijk bediend door Leon van Leeuwen, en de prima band onder leiding van Jaap de Kwaasteniet, vermaakten ons deze avond, terwijl Dick van de Blusbus garant stond voor heerlijke cocktails! De mensen die er niet waren hebben echt iets unieks gemist, want deze combinatie komt weinig in de openbaarheid.