01-07-20

Bericht betreffende maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus.per 1 juli

Woensdag 1 juli 2020

Klik op de regel hierboven voor meer informatie.

Hieronder tonen wij u de maatregelen die wij in Draaiorgelmuseum Haarlem hebben getroffen om uw bezoek voor u en ons zo veilig mogelijk te laten verlopen.

• Houdt 1,50 mtr. afstand tot anderen, tenzij u 1 huishouden vormt.

• Bij binnenkomst kunt u uw handen desinfecteren.

• Om voldoende afstand te kunnen houden laten we niet meer dan 60 bezoekers tegelijkertijd in de museumruimte toe.

• U kunt zich aanmelden als u het museum wilt bezoeken, mits u geen griepachtige klachten heeft, via e-mail: museumpenningmeester@gmail.com of telefonisch op zondagen vanaf 11 uur via 023-526 2500.

Geef aan wanneer u wilt komen en hoe lang u verwacht dat uw bezoek is. Aanmelden is niet verplicht, maar voorkomt eventuele teleurstelling als het maximaal aantal bezoekers bereikt is.

• Het bestuur heeft de vrijheid om mensen niet meer toe te laten op het moment dat het maximaal aantal van 60 bereikt is.

• Kom niet naar het museum bij griep en /of corona-achtige klachten. Als dit wel blijkt kunnen we u de toegang ontzeggen.

• Bij de entree staan ten behoeve van in- en uitgaande bezoekers bordjes met pijlen.

• Gedragsregels staan ook bij de entree geplaatst en op de tafelkaartjes.

• Bij de kantine is bewegwijzering, met wachtlijnen, aangebracht waarmee éénrichtingsverkeer ontstaat.

• Tafels met stoelen zijn zodanig neergezet dat de afstand tussen de tafels 1,50 mtr. bedraagt.

• Het is niet toegestaan de tafels aan elkaar te schuiven om bij elkaar te kunnen zitten.

• U kunt door het museum lopen om de collectie te bekijken, houdt daarbij wel afstand van anderen. Achter de orgels is geen vrije toegang, dit om drukte achter de orgels te voorkomen.

U kunt op verzoek, onder begeleiding van een vrijwilliger, achter de orgels komen.

• De kantine is uitsluitend te betreden door bevoegden.

• Vanaf Juli zullen we weer gastorgels uitnodigen.

• Betaal zoveel mogelijk per Pin.

Het SKO-Bestuur.

12-03-20

Bericht m.b.t. opening van het museum in het kader van het Coronavirus.

Donderdag 12 maart 2020.
Overeenkomstig de vandaag uitgevaardigde richtlijnen van de Overheid vindt het SKO Bestuur het verantwoord dat het museum is geopend tot een maximum aantal van 100 bezoekers, hetgeen bij ons nooit voorkomt, en met in acht nemen van de strikte hygiëneregels van het RIVM.
Wij vragen iedereen om goed te overwegen of u zelf de verantwoording wilt nemen en in geval van luchtweginfecties, of na bezoek aan een gebied met verhoogd risico, uw bezoek uit te stellen. Mochten de veiligheidsregels worden aangescherpt, dan volgt SKO onverwijld de nieuwe richtlijnen en wordt dit ook via de website en Facebook bekend gemaakt.
Het SKO-Bestuur.

20-12-19

Werk aan de 'Leeuw'

Sinds vandaag heeft Gavioli orgel de Leeuw haar kap weer terug. Dankzij het fantastische werk van Franky Vlaeminck is een prachtige reconstructie van de kap gemaakt, en op het orgel geplaatst. Nu nog even wachten tot de decorateur tijd heeft om er weer een eenheid van te maken. Ook zal de stichting nog even moeten sparen om dit werk te kunnen laten beginnen. Info over een bijdrage hierin kunt u krijgen via www. draaorgelmuseum.org.
Hartelijke dank aan Franky Vlaeminck en natuurlijk aan de sponsors, die dit mogelijk gemaakt hebben.

20-10-19

Nieuw boek over de orgelbouwer Th. Mortier.

Sinds zaterdag 19 oktober is een prachtig nieuw standaardwerk te koop over de orgelfabriek Th. Mortier uit Antwerpen. Het boek heeft rujm 400 pagina's en bevat vele unieke foto's. Het werd uitgegeven door de Kring van Draaiorgelvrienden, en is te koop in het draaiorgelorgelmuseum voor 40 euro, en voor leden van de KDV op vertoon van hun lidmaatschapkaart voor 30 euro.