20/19

Nieuw boek over de orgelbouwer Th. Mortier.

Sinds zaterdag 19 oktober is een prachtig nieuw standaardwerk te koop over de orgelfabriek Th. Mortier uit Antwerpen. Het boek heeft rujm 400 pagina's en bevat vele unieke foto's. Het werd uitgegeven door de Kring van Draaiorgelvrienden, en is te koop in het draaiorgelorgelmuseum voor 40 euro, en voor leden van de KDV op vertoon van hun lidmaatschapkaart voor 30 euro.

10/19

Activiteiten in het jaar 2019

Hieronder ziet u een overzicht van de speciale activiteiten die in het museum in het jaar 2019 plaatsvonden en nog zullen plaatsvinden.

06/19

De Nederlandse straatdraaiorgelcultuur is vanaf nu officieel immaterieel Nederlands erfgoed!

Tijdend de officiële inschrijving van de Nederlandse straatorgelcultuur in de Inventaris Immaterieel Erfgoed werd door de populaire zanger en ambassadeur van de draaiorgelcultuur Dave van Raven op de orgelwagen van draaiorgel ‘het Buikie’ de erfgoedsticker aangebracht. We zijn verheugd dat het draaiorgel nu ook in hogere kringen erkend is als erfgoed!

29/19

Arie Bekker in het zonnetje gezet!

Ter gelegenheid van het ruim 45 jaar noteur zijn werd Arie Bekker vanmiddag in het zonnetje gezet. Hij kreeg bloemen en de Arie Bekker mars aangeboden op het orgel de Kanonnier, gemaakt door Ruud Brienen. Ook gaf hij nog een concert voor ons op het Compton orgel.

05/19

Presentatie nieuw boek over de firma Th. Mortier.

Op zaterdag 19 oktober om 15.00 uur zal de presentatie plaatsvinden van een prachtig nieuw naslagwerk over de geschiedenis en de orgels van de firma Th. Mortier in Antwerpen.

Pages