Nieuws

10-10-18

Nieuwe brug.

In de Waarderpolder is onlangs de nieuwe fietsbrug in het verlengde van de Hendrik Figeeweg geopend. Deze brug maakt het Draaiorgelmuseum makkelijker bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Voor een routebeschrijving verwijzen we u naar het hoofdje openingstijden, waar deze te vinden is.

19-09-18

Cor Carmio overleden.

Wij vernamen dat op 86 jarige leeftijd is overleden onze orgelvriend Cor Carmio. Cor was het laatste nog levende lid van de groep orgelvrienden die in 1959 begon met de restauratie van het Kunkels orgel. Na zijn verhuizing naar Winschoten zagen wij hem minder vaak, maar hij was tot het laatste moment nog een goede bron van informatie voor ons. Hij schreef over die tijd ook een prachtig boek met veel foto's over de beginjaren van het Draaiorgelmuseum.
Wij wensen zijn vrouw Ali en verdere familieleden en bekenden veel sterkte!

Het bestuur en vrijwilligers van SKO.

28-05-18

Privacy wetgeving.

Met de nieuwe privacywet hebben we onze website goed geanaliseerd. De adresgegevens in onze administratie zijn van onze donateurs en worden slechts voor onze administratie gebruikt. Hoewel wij onze nieuwsbrieven in principe alleen aan onze donateurs en mensen sturen die daarom specifiek vragen, kan het zijn dat u deze informatie voortaan liever niet meer wilt ontvangen. U kunt dit aan ons kenbaar maken op: info@draaiorgelmuseum.org .

26-05-18

Piet Kee overleden

Oo 25 mei is de bekende Haarlemse organist Piet Kee op 90 jarige leeftijd overleden. Piet Kee componeerde in 1980 het stuk 'Confrontatie', voor 3 draaiorgels en het beroemde Mūller orgel in de Haarlemse St.Bavo. Later werd het stuk 'Integratie', ook met 3 draaiorgels, opgevoerd in de Alkmaarse St. Laurenskerk.
Piet Kee was ook enige tijd lid van het commitee van aanbeveling van het Draaiorgelmuseum Haarlem.
Moge hij rusten in vrede.