Nieuws

12-05-18

De Gouwe blijft in Haarlem.

Onlangs kreeg het bestuur van SKO te horen dat het Nationaal fonds Draaiorgelbehoud ophoudt te bestaan en daarom het in haar bezit zijnde Carl Frei orgel de ' Gouwe' naar de stichting SKO heeft overgemaakt, omdat beide stichtingen dezelfde doelstellingen hebben en het orgel daar in de toekomst voor het publiek gepresenteert kan worden. Het bestuur van SKO is heel dankbaar voor dit gebaar, en zal er voor zorgdragen dat het orgel goed zal worden verzorgd en aan een groot publiek zal worden gepresenteerd.

12-05-18

De Gouwe blijft in Haarlem.

Onlangs kreeg het bestuur van SKO te horen dat het Nationaal fonds Draaiorgelbehoud oohoudt te bestaan en daarom het in haar bezit zijnde Carl Frei orgel de ' Gouwe' naar de stichting SKO heeft overgemaakt, omdat beide stichtingen dezelfde doelstellingen hebben en het orgel daar in de toekomst voor het publiek gepresenteert kan worden. Het bestuur van SKO is heel dankbaar voor dit gebaar, en zal er voor zorgdragen dat het orgel goed zal worden verzorgd en aan een groot publiek zal worden gepresenteerd.

26-02-18

De Leeuw officieel ingewijd.

Zaterdagavond 24 februari was het dan zover: in het bijzijn van de bestuursleden van de Lions Club Tiel en de sponsors die de overgang mogelijk maakten werd Gavioliorgel de 'Leeuw' officieel ingewijd. Na een paar leuke anecdotes uit de Tielse tijd werden we verrast met 2 nieuwe muziekstukken op het orgel door de KDV en de NOF. Ook verheugend was het initiatief van Wim Snoerwang om de mooie, verloren gegane kap van het orgel te reconstrueren. En meteen werd een mooi startbedrag bereikt.
Natuurlijk zouden we het prachtig vinden als dit door zou kunnen gaan. Voor meer info over deze actie: info@draaiorgelmuseum.org
Hierna werd het orgel, dat nu geplaatst is op de voormalige wagen van het orgel de Busy Drone, waarvoor dank aan Hans Muller, tot in de late uurtjes gespeeld.

25-01-18

Kunkelsorgel 60 jaar in Haarlem.

Vandaag precies 60 jaar geleden, op 25 januari 1958, arriveerden de restanten van het Kunkels Orgel op een ijskoude zaterdag in Haarlem. Alles werd ondergebracht in het pakhuis in de Lange Wijngaardstraat, waar een groep Haarlemse orgelliefhebbers onder deskundige leiding van Karel Struys, maar zonder budget, aan de restauratie begon. Vier jaar later was het werk gedaan. Nog steeds kunnen we dankzij deze groep mensen iedere zondag van het orgel genieten.