29-11-20

Museum open voor verkoop nieuwe Kerst-CD

Tot ons groot genoegen kunnen wij u mededelen dat het Draaiorgelmuseum een speciale Kerst-CD heeft opgenomen.
Op deze prachtige cd zijn 37 kerstnummers opgenomen, met een speelduur van 70 minuten, gespeeld door de fantastische collectie orgels die het museum rijk is.

06-12-20

Museum gesloten

Als gevolg van de nu geldende maatregelen rond het Coronavirus, laten wij u weten dat Draaiorgelmuseum Haarlem helaas zeker nog tot half december is gesloten.
De reden voor de sluiting is, dat zowel het museum als de horecavoorziening zich in één en dezelfde ruimte bevinden.
Er mogen wel bezoekers in de museumruimte, maar er mogen geen consumpties worden verkocht.

13-12-20

Museum gesloten (onder voorbehoud)

Of het museum vandaag wel of niet open kan, is afhankelijk van de maatregelen die omstreeks 8 december bekend worden gemaakt.

20-12-20

Kerstmiddag (onder voorbehoud)

Aankondiging onder voorbehoud!
Indien het museum is geopend:
Vandaag de traditionele Kerstmiddag in het Draaiorgelmuseum Haarlem: het museum is in Kerstsfeer, de warme Glühwein staat klaar en de orgels spelen Kerstliederen.

27-12-20

Freie (onder voorbehoud)

Aankondiging onder voorbehoud!
Indien het museum is geopend:
De laatste zondag van het jaar is gereserveerd voor "de Freie" van de familie Meulkens uit Rijswijk.

13-03-21

De Stolwijker

Vanavond een extra opening van het museum, speciaal voor het gastorgel 'de Stolwijker".
Dit 72-toets Carl Frei-orgel wordt gepresenteerd door Martyn Threapleton uit Scarborough (UK).
Op deze avond zal uitsluitend de Stolwijker spelen; het museum is vanaf 19:30 uur geopend.
De toegang is vrij. (foto: Keith Pritchett)

14-03-21

De Stolwijker

Mocht u de Stolwijker, een orgel met een lang Nederlands verleden maar sinds enkele jaren in Engeland, op de speciale avond hebben gemist: vandaag een herkansing om dit orgel te zien en te horen, nu ook met de orgels uit de museumcollectie. (foto: Keith Pritchett)